Waarom Mediation?

Mediation is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In ruim 80% van de mediations lukt het om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen. 

Zelf in de hand

Bij mediation heb je zelf in de hand voor welke oplossing er wordt gekozen. Je bepaalt immers zelf of je akkoord gaat met de oplossing en je kunt ideeën aandragen. Als je kiest voor een gerechtelijke uitspraak, is er een derde partij die beslist hoe het conflict opgelost wordt. Vaak is deze uitkomst niet voor alle partijen de beste oplossing.

Als de relatie met de andere partij belangrijk is, kiezen mensen steeds vaker voor mediation. Tijdens de mediation besteed ik aandacht aan jullie communicatie en mijn ervaring is dat deze in veel gevallen verbetert. Ook besteed ik aandacht aan de visies van alle partijen op het conflict en dat zorgt vaak voor begrip. Misverstanden kunnen worden opgelost.

Tijdsduur

Een gemiddelde mediation duurt tussen de 4-6 bijeenkomsten van 1.5-2 uur. In een aantal weken/ paar maanden zijn veel conflicten opgelost. Als er via de rechtbank een uitspraak gedaan wordt, bent u in het gunstigste geval een half jaar verder.

Kosten

De kosten voor mediation worden vaak bij helfte gedeeld en het is daardoor per persoon veel goedkoper dan ieder een eigen advocaat. Uiteraard staat het partijen vrij, om andere afspraken te maken over de verdeling van de kosten.

Conclusie

Kort gezegd: Steeds meer mensen kiezen voor mediation, omdat de oplossing in handen van de partijen blijft. De kosten van mediation worden vaak gedeeld, waardoor het veel voordeliger is. Ook duurt een gemiddelde mediation veel korter dan als de oplossing via de rechtbank wordt gezocht. Een win-win-win situatie dus!

waarom mediation?