Mijn werkwijze

Mijn werkwijze is om altijd te starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Na het eerste, vaak telefonische, contact is er de mogelijkheid voor een vrijblijvend en tevens gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek van maximaal een uur, vertel ik wat jullie van mij mogen verwachten en inventariseer ik jullie wensen en behoeften.

Een telefonische of online kennismaking behoort ook tot de mogelijkheden, zodat de mediation daarna vrij vlot opgestart kan worden.

Mijn werkwijze

Bij een scheiding is mijn werkwijze anders dan bij een mediation waar het draait om een familieruzie of een conflict met de school van je kind.

Bij een scheiding is het mijn taak om jullie ook te voorzien van informatie over het gehele proces. Wat moeten jullie allemaal regelen, uitzoeken en beslissen? Welke mogelijkheden zijn er? Naast het begeleiden van het gesprek komt er bij een scheiding dus veel meer bij kijken waar ik jullie uiteraard graag mee help! Ik neem jullie stap voor stap mee en begeleid jullie het gehele proces.

Bij een mediation waar het draait om het oplossen van een conflict ligt de nadruk op het boven tafel krijgen van de pijnpunten en te werken naar een oplossing waar iedereen blij mee is.

Mijn werkwijze bij scheiding

Er komt veel op jullie af. Hoe regel je alles goed voor de kinderen? Wie gaat waar wonen? Hoe verdelen jullie de spullen? Is het financieel allemaal haalbaar? Tijdens de mediation komen al deze onderwerpen aan bod.

Ook is er tijd voor wat jullie bezighoudt, bijvoorbeeld jullie emoties en zorgen.

Werkwijze bij minderjarige kinderen

Als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn dan starten we meestal met het ouderschapsplan. Alles wat voor de kinderen geregeld moet worden komt aan de orde. Veel ouders en kinderen ervaren het als waardevol als ik ook met de kinderen een gesprek voer. Veel kinderen voelen zich op die manier betrokken bij de afspraken die over hen worden gemaakt. De input van de kinderen neem ik mee tijdens het bespreken van het ouderschapsplan.

Financieel

Daarna bespreken we alle financiële aspecten, zoals de alimentatie, woning, pensioenen en het vermogen en draag ik zorg voor de alimentatieberekeningen. Ik geef jullie de benodigde informatie op het financiële vlak. Mocht ik ergens geen antwoord op weten, zal ik hier altijd naar op zoek gaan. Ik heb een groot netwerk om mij heen.

Als alle nodige afspraken zijn gemaakt, leg ik deze vast in een convenant en het ouderschapsplan. Na definitieve goedkeuring van jullie zorg ik ervoor dat de documenten via een advocaat worden ingediend bij de rechtbank, waar jullie scheiding wordt bekrachtigd. Na de inschrijving bij de gemeente is jullie scheiding definitief. Kortom: Ik begeleid jullie van begin tot eind.

Mijn werkwijze