Kosten

De kosten voor een mediation zijn €144,00 per uur. Dit bedrag bereken ik bij alle werkzaamheden die ik uitvoer.

De kosten voor alleen kinder- en/of partneralimentatie staan in het volgende kopje vermeld.

Een uitzondering is mediation voor jongeren/kinderen t/m 18 jaar:          €72,00 per uur*
*Schriftelijke toestemming van ouders is vooraf noodzakelijk.

Een mediation kost gemiddeld aan gesprekstijd rond de 4 bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur per gesprek. U ontvangt van mij een gespecificeerde rekening van het gemaakte aantal uren.

Bedragen die niet door mij worden berekend:
- een vrijblijvend intakegesprek (maximaal een uur)
- mijn reistijd
- mijn kilometers
- de huur van de ruimte op mijn bezoekadres in Ede

De eventuele kosten van documenten die via de gemeente opgevraagd worden, worden apart berekend. Dit geldt ook voor de kosten voor het indienen van documenten bij de rechtbank door een advocaat en het griffierecht. Hiervoor betaalt u alleen de daadwerkelijke kosten van de gemeente of rechtbank/advocaat.

Mocht het nodig zijn om een derde partij te betrekken tijdens het proces (bijvoorbeeld een jurist, notaris, financieel adviseur), dan overleggen we dit vooraf. De kosten hiervan worden doorberekend.

Bij mediation is het gebruikelijk dat de kosten door beide partijen gedeeld worden, maar uiteraard staat het u vrij, om daar andere afspraken over te maken.

Kinder- en partneralimentatie

Het is mogelijk om door mij alleen de kinder- en/of partneralimentatie te laten (her)berekenen.

De kosten hiervoor zijn als volgt:
- Berekening kinderalimentatie €175,00
- Berekening partneralimentatie €275,00
- Gezamenlijke berekening kinder- en partneralimentatie €375,00

Als u niet kiest voor mediation

In het algemeen zijn de kosten voor een mediation veel lager dan dat u zou kiezen voor een procedure via de rechtbank. U heeft dan beiden een advocaat nodig. Daarnaast duurt het gemiddeld minimaal een halfjaar, voordat er een uitspraak is gedaan door de rechter. Wat kost deze tijd u aan energie en stress? En wat als de uitspraak niet is, zoals u hoopt?

En tenslotte: Gaat u voor uw gelijk of voor uw geluk?

tarieven, Mediator Veenendaal, Mediator Ede, Mediator Wageningen, Mediator Driebergen, Mediation Driebergen, Mediator Elst, Mediator Rhenen, Mediator Leersum, Mediator Utrechtse Heuvelrug, Mediator Barneveld, Mediator Doorn, Mediator Amerongen, scheiding, echtscheiding, Mediation Veenendaal, Mediation Ede, Mediation Wageningen, Mediation Elst, Mediation Rhenen, Mediation Leersum, Mediation Utrechtse Heuvelrug, Mediation Barneveld, Mediation Doorn, Mediation Amerongen, Mediator Tiel, Mediation Tiel, scheiden