Kosten

De kosten voor een mediation zijn €144,00 per uur. Dit bedrag bereken ik bij alle werkzaamheden die ik uitvoer. Bij een echtscheiding is het mogelijk om een totaalprijs af te spreken.

De kosten voor alleen kinder- en/of partneralimentatie staan in het volgende kopje vermeld.

Een uitzondering is mediation voor jongeren/kinderen t/m 18 jaar. Dit bedraagt €72,00 per uur. Schriftelijke toestemming van ouders is vooraf noodzakelijk.

Gesprekstijd

Een echtscheidingsmediation kost gemiddeld aan gesprekstijd rond de 3 á 4 bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur per gesprek. Je ontvangt van mij een gespecificeerde rekening van het gemaakte aantal uren. Overige mediations kosten gemiddeld aan tijd 2 gesprekken van 1,5 tot 2 uur per gesprek.

Wat wordt niet berekend?

Bedragen die niet door mij worden berekend:
– een vrijblijvend intakegesprek (maximaal een uur)
– mijn reistijd
– mijn kilometers
– de huur van de ruimte op mijn bezoekadres in Ede

De eventuele kosten van documenten die via de gemeente opgevraagd worden, worden apart berekend. Dit geldt ook voor de kosten voor het indienen van documenten bij de rechtbank door een advocaat en het griffierecht. Hiervoor betaal je alleen de daadwerkelijke kosten van de gemeente of rechtbank/advocaat.

Mocht het nodig zijn om een derde partij te betrekken tijdens het proces (bijvoorbeeld een jurist, notaris, financieel adviseur), dan overleggen we dit vooraf. De kosten hiervan worden doorberekend.

Bij mediation is het gebruikelijk dat de kosten door beide partijen gedeeld worden, maar uiteraard staat het je vrij, om daar andere afspraken over te maken.

Kinder- en partneralimentatie

Het is mogelijk om door mij alleen de kinder- en/of partneralimentatie te laten (her)berekenen.

De bedragen hiervoor zijn als volgt:
– Berekening kinderalimentatie €175,00
– Berekening partneralimentatie €275,00
– Gezamenlijke berekening kinder- en partneralimentatie €375,00

Als je niet kiest voor mediation

In het algemeen zijn de kosten voor een mediation veel lager dan dat je zou kiezen voor een procedure via de rechtbank. Je hebt dan beiden een advocaat nodig. Daarnaast duurt het gemiddeld minimaal een halfjaar, voordat er een uitspraak is gedaan door de rechter. Wat kost deze tijd je aan energie en stress? En wat als de uitspraak niet is, zoals je hoopt?

En tenslotte: Ga je voor je gelijk of voor je geluk?

 

kosten mediation