Tarieven

 

De kosten voor een mediation bedragen €145,20 per uur. U ontvangt van mij een gespecificeerde rekening van het gemaakte aantal uren.

Een mediation kost gemiddeld aan gesprekstijd 3-5 bijeenkomsten van 2-2,5 uur.

Kosten die niet door mij worden berekend:
- een vrijblijvend intakegesprek met alle partijen
- mijn reistijd
- mijn kilometers binnen een straal van 20 km vanaf Elst (Utrecht)
- de huur van de ruimte op mijn bezoekadres

De kosten van documenten die via de gemeente opgevraagd moeten worden en de kosten voor het indienen van documenten bij de rechtbank door een advocaat zullen apart berekend worden. Hiervoor betaalt u alleen de daadwerkelijke kosten van de gemeente of rechtbank/advocaat. Buiten een straal van 20 km vanaf Elst (Utrecht) bedragen de kilometerkosten €0.35 per gereden kilometer.

Bij mediation is het gebruikelijk dat de kosten door beide partijen gedeeld worden. Uiteraard staat het u vrij, om daar andere afspraken over te maken.

De kosten voor mediation/ gesprekken met kinderen/jongeren t/m 18 jaar geldt een gereduceerd tarief van €72,60 per uur. Schriftelijke toestemming van ouders is vooraf noodzakelijk.

Als u niet kiest voor mediation

In het algemeen zijn de kosten voor een mediation veel lager dan dat u zou kiezen voor een procedure via de rechtbank. U heeft dan beiden een advocaat nodig. Daarnaast duurt het gemiddeld minimaal een halfjaar, voordat er een uitspraak is gedaan door de rechter. Wat kost deze tijd u aan energie en stress? En wat als de uitspraak niet is, zoals u had gehoopt?

En tenslotte: Gaat u voor uw gelijk of voor uw geluk?